Az egyes piacok terén a visszaeső árbevétel dacára EBITDA-pozitívak maradtak a lengyel érdekeltségek, a meg nem valósított energiahatékonysági beruházások miatt viszont a romániai projektek veszteséget termeltek.

A közlemény szerint nem javult számottevően a magyarországi likviditási helyzet, továbbra is magas a vevőkövetelések mértéke a legnagyobb önkormányzati ügyfelekkel szemben és jelentősebb mennyiségű pénz január óta nem nem folyt be tőlük.

Öröm az ürömben, hogy az időszak végén azonnal rendelkezésre álló készpénzállomány nem csökkent tovább a március végi 2,9 millió euróról, valamint felfelé módosították az előző havi fontosabb mutatók értékeit is a felülvizsgálat során.

 

Az E-Star fontosabb mutatószámai áprilisban (ezer euró)
MutatóKözpontiMagyarországRomániaLengyelországÖsszesen
Árbevétel0218943829205547
Bruttó fedezet0636806731389
EBITDA-250499-92144300
Forrás: E-Star

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!