A londoni FTSE-100 mutató 0,91 százalékos, a milánói index 0,15 százalékos, a madridi mutató pedig 0,35 százalékos erősödést mutatott. Ezzel szemben a frankfurti DAX-index 0,28 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,16 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,25 százalék mínusszal zárt.

Brent olajfajta hordónként 1,26 dollárral emelkedett, így már 91 dollárba kerül. Az arany történelmi csúcsot ért el: mintegy 1,56 százalékkal, azaz 36,90 dollárral drágult, így unciánként 2409,60 dolláros áron jegyezték.

Jelentősen emelkedett az európai gáz ára is: a TTF holland gáztőzsdén a legközelebbi, májusi határidős jegyzésében 1 megawattóra 30,69 eurón állt záráskor, körül, ami 4,469 százalékkal magasabb előző napi záróértékénél.

Az európai tőzsdezárást követően a New York-i tőzsdén a Dow Jones ipari átlag 0,80 százalékos, az S&P 500-as index 0,91 százalékos mínuszban, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 1,05 százalékos veszteséggel állt.

 

Az EKB már most felkészíti a piacot

Változatlanul hagyta a három irányadó kamatlábat az Európai Központi Bank. A Kormányzótanács csütörtöki döntése megfelelt a piaci várakozásoknak.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!