A részvénypiac forgalma 9,9 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy 1,93 százalékos gyengülésével az OTP húzta le a BUX-ot, az esésben pozitívnak tekinthető ugyanakkor, hogy alacsony volt a forgalom a magyar tőzsdén. 

A Richter is gyengült, a Magyar Telekom viszont pénteken is emelkedni tudott, ezáltal már napok óta felülteljesíti a többi vezető részvényt.

Az elemző szerint a BÉT-en tapasztalt csökkenést a nemzetközi befektetői hangulat vezérelte, vállalati hírek ugyanis nem érkeztek.

A Mol változatlan árfolyamon, 2670 forinton zárt, forgalma 1,7 milliárd forinto volt.

Az OTP-részvények ára 350 forinttal, 1,93 százalékkal 17 800 forintra esett, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,0 forinttal, 0,46 százalékkal 435 forintra nőtt, forgalma 153,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,19 százalékkal 8055 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4199,20 ponton zárt pénteken, ez 5,13 pontos, 0,12 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!