A Opus Securities SA közzétette, hogy nem hívja vissza idén az OTP Bank Opus kötvényeit.

A tíz évvel ezelőtt az erre létrehozott társaság által az OTP javára kibocsátott kötvénysorozat elvileg végtelen lejáratú, de azt 2016. október 31-től bármikor visszahívhatják.

A 125 ezer euró névértékű kötvények mindegyike eddig évente egyszer 3,95 százalékos kamatot fizetett, ezentúl a kamat a mindenkori Euribort évi 3 százalékkal haladja meg, de a kamatfizetés negyedévente történik.

Az 500 millió eurós kötvénysorozat túlnyomó része már magyar befektetők tulajdonában van, akik valószínűleg csalódásként élik meg a ma bejelentett döntést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!