A tőzsdére lépéssel nagyot nőhet a 2020-as befektetési köre után 4 milliárd dollárra értékelt cég, és egyben jól jelzi a növekvő vásárlói igényt a növényi alapú műhústermékekre – írja a portál Reuters alapján.

Az amerikai Impossible Foods a következő egy évben IPO-val (nyilvános, elsődleges részvénykibocsátással) vagy a Wall Street egy új kedvenc befektetési formájával, a SPAC-kal (special purpose acquistion company) indulna a tőzsdén, ez utóbbi azt jelenti, hogy egy teljesen üres, tevékenység nélküli vállalat, ami már végigment a részvénykibocsátási folyamaton, felvásárolná az Impossible Foods-ot – mondták a céghez közel álló források a Reutersnek. A SPAC módszerrel sokkal kisebb és egyszerűbb a szabályozás, mint egy IPO esetén.

A források azonban azt is kiemelték, hogy sok múlik a piac érettségén a következő egy évben: lehet, hogy a tőzsde előtt még egy befektetési körrel biztosítanák a pozíciójukat.

A 2011-ben alapított cég eddig 1,5 milliárd dollárnyi tőkét vont be olyan kockázatitőke-befektetőktől, mint a Koshla Ventures és a Horizons Ventures, de magánbefektetőként a rapper Jay-Z és a teniszbajnok Serena Williams is beszállt. Elképesztő növekedéssel, csak 2020-ban a kiskereskedelmi partnereik száma 150-ről 20 ezerre nőtt.

A teljes amerikai műhús-kereskedelem 7 milliárd dollárra rúg, ez 27 százalékos növekedést jelent egy év alatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!