Az összforgalom 49,619 milliárd forintról 48,912 milliárd forintra csökkent heti összevetésben, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában a BÉT-en jegyzett vállalatok gyorsjelentéseit összegezve közölte: a Magyar Telekom vártnál jobb árbevételről és nettó eredményről adott hírt negyedik negyedéves pénzügyi beszámolójában.

 

Értjük már, miért duplázódott a Telekom árfolyama

Egész rendkívüli emelkedést produkáltak a Magyar Telekom részvényei az elmúlt 5-6 hónapban. Persze az infláció is jól jött a cégnek, mert így tudta emelni árait, és ezt a verseny sem gátolta különösen. Ez jelentős növekedést hozott a nyereségben, ráadásul időközben a társaság teljesítette azt, amit a részvényesek vártak: nyeresége nagyjából 70 százalékát visszajuttatja a részvényeseknek. >>>

A cég igazgatósága a 2023-as üzleti évre vonatkozóan részvényenként 44,70 forintos osztalékkifizetésre tett javaslatot, emellett a saját részvény visszavásárlási keretösszeg 24 milliárd forinton alakulhat.

A társaság 2024-re 130 milliárd forintos módosított nettó eredményt vár, ami 38,9 százalékos éves növekedés a tavalyi értékhez képest.

Graphisoft Park csütörtök este közzétett utolsó negyedéves jelentésében rekord eredményről számolt be, és 70 eurócentes osztalék kifizetésére tett javaslatot. A társaság menedzsmentje nem változtatott a 2024-es kilátásain, gyengébb kihasználtságot és a bérleti díjak lassabb emelkedését várják.

A héten a Rába is közzétette negyedéves számait. Az emelkedő költségek és a gyengülő kereslet miatt a győri székhelyű járműgyártó 0,6 milliárd forint üzemi veszteséget, és 0,5 milliárd forint adózott veszteséget halmozott fel a negyedik negyedévben, 17 milliárd forint árbevétel mellett.

A budapesti börze legjobban teljesítő papírja a Magyar Telekom volt a múlt héten. A távközlési cég részvénye 63 forintot, 8,18 százalékot emelkedve 833 forintos záró árfolyammal és 4,454 milliárd forintos forgalommal fejezte be a hetet.

Az OTP-részvények jegyzése 175 forinttal, 1,02 százalékkal 17 400 forintra nőtt, heti forgalmuk 28,514 milliárd forintot ért el.

Richter 20 forinttal, 0,21 százalékkal gyengülve 9725 forinton zárt 7,804 milliárd forintos összforgalom mellett.

Mol 28 forinttal, 0,95 százalékkal gyengült, így 2932 forinton és 5,867 milliárd forintos heti forgalommal zárt pénteken.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 82,09 pontot, 1,46 százalékot erősödve, 5717,61 ponton zárt pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!