Hirtelen gyengülni kezdett csütörtök reggel a forint, miután kiderült, a piaci várakozásokkal összhangban ezen a héten sem folytatódik a kamatemelés. A múlt héten kedden emelte utoljára az irányadó rátát az MNB, csütörtökön az egyhetes betéti tenderen viszont már nem nyúlt a 9,75 százalékos rátához, és ezen a héten sem változtatott rajta. 

Szerdán még 400 forint alatt volt az euró ára, és csütörtök hajnalban is ott tartózkodott. "Kissé gyengült a forint az előző esti záráshoz képest, azonban a 400-as szint többszöri áttörési kísérlete sem sikerült, ami már ellenállásnak tekinthető, így 400 forint alatt maradt az euró jegyzése. A régiós devizák szintén gyengültek az euró gyengülésével párhuzamosan" - írta a Takarékbank elemzésében. 

A reggel 9 órai nyitás után ez a szint elesett, 400,78-ig emelkedett az euró és 392,6-ig a dollár jegyzése. 

"Az euró-forint árfolyama megközelítette az 50 napos mozgóátlag vonalát, erről azonban tegnap még felfele pattant a kurzus. Ma reggel nem várható kamatemelés az MNB részéről az egyhetes betéti tenderen, ezt követően azonban az ECB kora délutáni döntése hozhat hevesebb árfolyam reakciót. A következő támasz 396 forint közelében látszik" - magyarázta az Equilor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!