Gyenge maradt a forint. A hét első két napján jellemzően 400 forint alatt volt az euró jegyzése, szerda reggel azonban 400 és 401 forint között mozgott a stooq.com friss adatai szerint. 

A Magyar Nemzeti Bank keddi 100 bázispontos kamatemelése egyelőre nem adott komolyabb erőt a magyar devizának. 

A szerda reggeli árfolyamok alapján az elmúlt három hónap során a magyar deviza több mint 6  százalékkal gyengült az euróval szemben, az év elejéhez képest pedig 8,5 százalékos a mínusz. 

A kereskedést szerdán 395 forinton nyitó dollárhoz viszonyítva a magyar deviza három hónapos időtávon több mint 10 százalékos veszteséget könyvelhet el, a januári szinteknél pedig 21 százalékkal drágább a dollár. 

Elemzők szerint a forint számottevő erősödéséhez Magyarországnak meg kell egyeznie Brüsszellel az uniós forrásokról. 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!