A részvénypiacon 18,3 milliárd forintos forgalom mellett a vezető részvények a Mol kivételével mind felülteljesítettek a keddi naphoz képest. Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az OTP emelkedése délelőtt 67 400 pont fölé húzta fel a BUX indexet. A kora délutáni órákban azonban romlott a hangulat vártnál kedvezőtlenebb amerikai inflációs jelentés miatt, de a BUX így is felülteljesített az európai piacokhoz képest.

A JP Morgan a bankpapír célárfolyamát 22 ezer forintra emelte, ami közel 25 százalékos felértékelődést jelent.

Az OTP-részvények ára 655 forinttal, 3,88 százalékkal 17 550 forintra, a Magyar Telekom árfolyama 15 forinttal, 1,64 százalékkal 931 forintra, a Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,32 százalékkal 9430 forintra erősödött. A Mol árfolyama ezzel szemben 34 forinttal, 1,11 százalékkal 3020 forintra csökkent.

A BUMIX 0,07 százalékos csökkenést produkált az előző kereskedelmi napjához képest.

 

Teljes felfordulás a kamatvágások körül

Olyan erősek voltak a év elején az amerikai kamatcsökkentési várakozások, hogy most ez hirtelen átfordult az ellenkezőjébe: maguk a jegybankárok beszélnek arról, hogy jó, ha egy ilyen lépésre sor kerül idén.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!