A BUX szerdán 403,23 pontos, 0,61 százalékos emelkedéssel történelmi rekordon, 66 344,17 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 11,3 milliárd forintot tett ki, a Richter kivételével az összes magyar blue chip erősödött keddhez képest.

Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a Magyar Telekom nyerte a napot közel 3 százalékos emelkedéssel. A társaság a csütörtöki tőzsdezárás után teszi közzé tavalyi utolsó negyedéves jelentését, a befektetők az elemző szerint vélhetően nagyon jó eredményre számítanak. Az OTP és a Mol kisebb mértékben emelkedett. A Richtert a vegyes nemzetközi hangulat húzhatta le.

Így tehát a Mol 16 forinttal, 0,55 százalékkal 2950 forintra, az OTP-részvények ára 125 forinttal, 0,72 százalékkal 17 445 forintra, a Magyar Telekom árfolyama 23 forinttal, 2,9 százalékkal 816 forintra emelkedett.

Richter-papírok árfolyama ezzel szemben 45 forinttal, 0,46 százalékkal 9750 forintra csökkent.

A BUMIX 1,31 százalékkal emelkedett a keddi záráshoz képest.

 

 

 

Nem az élelmiszer drága, a fizetésünk pocsék

A javuló inflációs adatok okán megnéztük a V4-es régió árait. Elsőre azt hittük, jól állunk, de a fizetéseket is megnézve már nem ilyen rózsás a helyzet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!