bitcoint a keddi nap során 69 ezer 202 dolláron is jegyezték, amivel rekordmagas szintet érintett, megdöntve az eddigi, 2021 novemberében beállított 68 ezer 999 dolláros csúcsát.

A rekordot követően kedden délután 17 óra 40 perc környékén a kriptovaluta árfolyama 65 ezer 500 dollár környékén mozgott.

A világ legnagyobb piaci értékű kriptoeszközének árfolyam-emelkedése az elmúlt hetekben azután gyorsult fel, hogy az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) januárban jóváhagyta az első 11, bitcoinba befektető, azonnali befektetési alap (ETF) tőzsdei kereskedését.

 

Megvan, miért szállt el a bitcoin

Újra szárnyal a bitcoin két év után, bár korábbi csúcsát még nem érte el. A fő ok: olyan alapok indultak, amelyekről azt hiszik a befektetők, hogy értéket adnak ennek a különös eszköznek, de a fundamentumok nem változtak.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!