Februárban is folytatódott a BUX-index emelkedése a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a részvényforgalom azonban csökkent januárhoz képest.

A BÉT részvényindexe 3,0 százalékos növekedéssel 65 938,7 ponton zárt a hónap végén, legmagasabb értékét pedig 66 344,2 ponton február 21-én érte el

 − közölte a BÉT pénteken.

Az azonnali részvénypiac forgalma februárban 230 milliárd forintot tett ki, amely egy kereskedési napra vetítve 10,9 milliárd forintot jelent.

Az előző hónapban a részvényforgalom 273 milliárd forint volt, a napi átlagos forgalom 12,4 milliárd forintot tett ki.

A legnagyobb, 144,6 milliárd forint értékben februárban is az OTP Bank részvényeivel zajlott a kereskedés.

A Richter Gedeon 35,7 milliárd, a Mol 25,3 milliárd forintos forgalommal zárta a hónapot.

A vezető papírok közül a legjobb teljesítményt februárban a Magyar Telekom és az OTP Bank részvényei mutatták, 7,2 százalékos illetve 5,9 százalékos havi árfolyam-emelkedéssel. A BÉT, mint kibocsátó kiemelkedő hónapot zárt, árfolyama 14,2 százalékkal került feljebb a múlt hónapban.

A befektetési szolgáltatók versenyében januárban az Erste végzett az élen 124,0 milliárd forintos adásvétellel, majd a Concorde és a Wood & Company következett 106,0 és 104,4 milliárd forintos forgalommal.

A hónap eseményei közül kiemelték, hogy február 19-én elstartolt az XTEND index, amely az Xtend platformon jelen lévő kibocsátók részvényeinek teljesítményét tükrözi, napi számítás mellett. Februárban rendezték meg az éves BÉT Legek díjátadó gálát, amelyen a tőzsde több kategóriában elismerést adott át az előző év kiemelkedő tőkepiaci teljesítményeiért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!