BUX 0,12 százalékos emelkedéssel 66 263,18 ponton zárta a pénteki kereskedési napot a Budapesti Értéktőzsdén. Czibere Ákos az Equilor Befektetési Zrt. elemzője a kereskedési napot értékelve azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy átlag alatti forgalom mellett zárt kis pluszban az index.

Az OTP-részvények ára negatívan korrigált, 120 forinttal, 0,68 százalékkal 17 400 forintra csökkent. Ugyanakkor az elemző szerint ezt ellensúlyozta a Magyar Telekom kiugróan magas emelkedése: árfolyama 28 forinttal, 3,48 százalékkal 833 forintra nőtt.

Ez annak volt köszönhető, hogy a társaság csütörtökön piaczárás után közzétett, a várakozásokat túlszárnyaló negyedéves eredményét a befektetők pozitívan fogadták, ahogy a 2024-es kilátásokat is.

A Mol 10 forinttal, 0,34 százalékkal 2932 forintra, a Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,21 százalékkal 9725 forintra emelkedett. A BUMIX 0,75 százalékkal emelkedett a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

 

Értjük már, miért duplázódott a Telekom árfolyama

Egész rendkívüli emelkedést produkáltak a Magyar Telekom részvényei az elmúlt 5-6 hónapban. A cég növekedni tudott, emellett, nyeresége nagy részét visszajuttatja a részvényeseknek.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!