A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden. A vezető részvények egy kivétellel mind emelkedtek.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-vel közölte, hogy az európai trendnek megfelelően a Budapesti Értéktőzsde keddi kereskedési napján is átlag alatti volt a forgalom.

Hozzátette, nem érkeztek piacmozgató vállalati hírek, ugyanakkor a Magyar Telekom csütörtökön teszi közzé a tavalyi negyedik negyedéves jelentését, ez állhat amögött, hogy a vállalat árfolyama jelentősebben emelkedett, mivel a befektetők erre spekulálnak. Ugyanakkor a Mol árfolyama visszahúzta az indexet, mivel a pénteki emelkedése után kedden korrigált.

Az OTP-részvények árfolyama 60 forinttal, 0,35 százalékkal, 17 320 forintra, a Magyar Telekom ára 9 forinttal, 1,15 százalékkal, 793 forintra, a Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,15 százalékkal 9795 forintra erősödött. A Mol ára 34 forinttal, 1,15 százalékkal, 2934 forintra csökkent.

A BUMIX 0,37 százalékos csökkenéssel zárt hétfőhöz képest.

 

 

 

Itt a pénzözön: mit kezdjünk vele?

A héten az inflációkövető PMÁP, azaz prémium állampapírok különböző sorozatai fizetnek kamatot, és miután ez a kamat meglehetősen magas, óriási összeg kerül ki a lakossági megtakarítókhoz. Kérdés: befektessük a pénzt vagy elköltsük?

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!