Erős nyitás után Londontól Frankfurtig fél százalékot közelítő, illetve azt meghaladó mértékű mínuszokat jeleznek az indexek hétfő délelőtt. Az ázsiai börzéket követő európai piacokon az átlag alatt teljesítenek a banki papírok. A nyersanyagipari cégek közül a Holcimet egy UBS általi leminősítés, a Glencore árfolyamát pedig az ezen a héten várható gyorsjelentésben a Reuters jelentése által valószínűsített óriási eszközérték-leírás lehetősége húzta le.

Különösebb friss hírek hiányában a befektetők hangulatát elsősorban a globális monetáris környezet várható alakulásával kapcsolatos aggályok határozzák meg, amelyek szerint az amerikai központi banki szerepet betöltő Fed már szeptemberben szigorításba foghat. A félelmek hatására pénteken a tízéves amerikai kötvényhozam két éve nem látott magasságba kúszott föl, a Dow Jones IA számára pedig az előző hét 2013 eddigi legrosszabbja volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!