A BÉT mutatója 2,2 százalékos eséssel 17 125 ponton, napi mélypontján búcsúztatta a hétfői kereskedést. A mozgásban a Széll Kálmán Terv 2.0 nem hozott érdemi változást, és összességében az utóbbi napokhoz képest élénkebb, ám még mindig igen szerénynek nevezhető, valamivel 7 milliárd forintot meghaladó értékben cseréltek gazdát a részvények.

A vezető papírok közül a Mol teljesített a legrosszabbul, a kurdisztáni partner GKP pozitív kútteszt bejelentését bőven ellensúlyozta a Robin Hood adó emelése, a zárás beöntése folytán így 3,3 százalékkal 16 905 forintra rontott. Nem remekelt a negatív nemzetközi hangulatra legérzékenyebb OTP sem, amely külföldi szektortársaihoz hasonlóan méretes, 2,9 százalékos mínuszban, 3370 forinton végzett.

A Telekom is beállt a sorba a maga 2,6 százalékos leértékelődésével, amely 524 forintos záróértéket eredményezett. A blue chipek mezőnyében egyedül a Richter volt legény a gáton, amely 0,6 százalékot erősödve kereken 37 000 forintra javított. Szektortársa, az Egis is tartotta magát, 0,3 százalékos lejtmenete 14 205 forintos záróértéket takart.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!