A Fed váratlan húzása, amely szerint nem kezd bele a kötvényvásárlási program csökkentésébe, magasra repítette az árfolyamokat a New York-i tőzsdéken és Ben Bernanke szavai sem küldék lejtőre azokat.

A DJIA közel egy százalékkal 15 677 pontra, az S&P-500 1,2 százalékkal 1725 pontra emelkedett, amivel mindkét index új rekordot állított be. A Nasdaq Composite 1 százalékkal 3784 pontra hízott.

A tőzsdék nap közben kivárásra játszottak, a bejelentés idején még kisebb gyengülést mutattak az irányadó indexek.

A stimulus fennmaradása szárnyalásra késztette az aranyat is, a nemesfém irányadó határidős jegyzése több mint 4 százalékkal 1364 dollárra emelkedett, míg a WTI nyersolaj közel 3 százalékkal 108 dollár fölé drágult.

Ugyancsak hasonló okokból a tízéves amerikai államkötvény hozama 16 bázisponttal 2,69 százalékra csökkent, míg az ötéves hozam 19 bázisponttal 1,42 százalékig süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!