A cég kedden közölte, hogy 2024 első negyedévében összesen mintegy 386 ezer járművet szállított le, ami 20 százalékkal marad el a tavalyi év utolsó negyedévétől, akkor 484 ezer autót értékesítettek. Ez a szám még 2023 első negyedévénél is kevesebb, vagyis három év óta először kimutathatóan csökkent a Tesla eladásainak száma három év után.

A TechCrunch ugyanakkor azt írja, hogy a vállalat egy sor rajtuk kívül álló okkal magyarázta a mínuszt: többek között azzal a gyújtogatással, ami miatt a németországi gyárában közel egy hétre leállították a termelést, januárban pedig a Vörös-tengeri húszi támadások miatt két hétre állt le az ottani munka. A korai kereskedésben a vállalat részvényei több mint 6 százalékot estek.

Az autógyártót nem érte váratlanul a visszaesés, két hónappal ezelőtt ők maguk közölték, hogy 2024-ben jelentősen alacsonyabb lehet a vártnál az értékesítés növekedése. Ezt akkor azzal magyarázták, hogy a sikeres 2023-as évet az árcsökkenések táplálták, és jelenleg két növekedési hullám között vannak. Hozzátették, egy teljesen új, költséghatékonyabb gyártási folyamatot próbálnak kialakítani.

A Teslának már csak azért sincs könnyű dolga, mert Kínában egyre erősebb konkurenciával találja szemben magát, ami miatt a sanghaji gyár termelését is visszafogta.

 

A Tesla is elfér a Microsoft és az Apple között

Szüntelenül emelkedik a Microsoft értéke, miközben az Apple lemaradása már több mint szignifikáns.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább >>>