Ismét egy fontos változást jelentett be a Revolut, melynek azok fognak örülni, akik forintban vezetnek megtakarítási számlát a szolgáltatónál.

A fintech ugyanis hírlevelében tudatta a felhasználókkal, hogy január 31-től a forintban vezetett Megtakarítási Számla bruttó kamatlába (EBKM) évi 2,94 százalékról 3,25 százalékra emelkedett.

A Magyarországon is népszerű pénzintézet ezen felül megvizsgálta a Megtakarítási feltételeit is. Eszerint kamatcsökkentés esetén az eddigi 15 naptári nap helyett mostantól 2 hónapos felmondási időt kapnak a felhasználók.

Revolut szerint ezzel a lépéssel biztosítja, hogy elegendő ideje legyen a felhasználóknak felkészülni és megalapozott döntéseket hozni a pénzügyeikkel kapcsolatban.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábban többször is felhívta a felhasználók figyelmét arra, hogy a Revolut nem rendelkezik hazai fiókteleppel és nem áll leánybankként a jegybank felügyelete alatt. Ezért a csalásos, elszámolási és egyéb jogviták esetén a bank itthoni ügyfelei kizárólag angol vagy litván nyelvű ügyfélszolgálathoz tudnak fordulni, magyarhoz nem. 

Fontos díjat töröl el a Revolut

A fintech bank jelentős könnyítést vezet be tavasztól, derül ki a cég hírleveléből. A változással leginkább azok járnak jól, akiknek a pénzintézetnél van befektetése.