Számukra ugyanis 2024. március 1-től a szolgáltató eltörli a letétkezelési díjakat. A változásról a Revolut hírlevélben tájékoztatta ügyfeleit, de már az általános szerződési feltételekben is megjelent.

A letétkezelési díj a befektetési vállalatok által az ügyféleszközök őrzéséért, valamint az azzal kapcsolatos adminisztrációért felszámolt rendszeres díj. Korábban az felhasználó eszközeinek piaci értékét alapul véve éves szinten 0,12 százalékos/12 bázispontos díjat számított fel a szolgáltató havonta. Ezeket az eszközöket a neobank tájékoztatása szerint a külső bróker a felhasználó nevében őrzi.

Valamit valamiért

A Revolut ezzel párhuzamosan megemelte az előfizetéses csomagok díjait februártól. Ugyanakkor már nem csak az Ultra előfizetéssel rendelkezők kapnak a csomagjuk mellé más szolgáltatói és partneri előfizetéseket, hanem a Premium és a Metal csomag tagjai is. Ezek között szerepelnek

  • a NordVPN Standard és Plus,
  • a Headpsace,
  • a Freeletics Coach,
  • a Sleep Cycle Premium,
  • a Picsart Gold,
  • valamint a Tinder Plus, illetve Gold szolgáltatásai.

A Metal előfizetők a fentieken túl Financial Times Standard Digital előfizetést is kapnak, valamint 10 kreditpontot a ClassPass applikációban, és havi egy ingyenes belépőt a WeWork felületére.

Revolut Bank Közép-Európában több mint 10 millió felhasználóval rendelkezik, ebből Magyarországon mintegy 1 millió fogyasztót tartanak számon.

 

Biztonságos, gyors és egyszerű utalás jelent meg a láthatáron

Már a külföldi utalásokhoz sem lesz szükség a bankszámlaszámra vagy IBAN számra, elegendő lesz az itthon is használatos másodlagos azonosító. Nem mindenhol, de az egyik hazai fintech cég már erre is lehetőséget ad.