Bár a kapszula fejlesztése még nagyon korai szakaszában van, de a rágcsálókon végzett kísérletek szerint a gyógyszer egy olyan természetes anyagcsere-útvonalra hat, amelyet a legtöbb esetben a testmozgás vált ki.

Az SLU-PP 332 elnevezésű készítményt napi szinten adagolták az egereknek a kísérlet során, és az eredmények alapján úgy tűnik, hogy javítja az izomműködést, a fittséget és az állóképességet. Mindezt anélkül, hogy az állatoknak többet kellene mozogniuk, mint amennyit átlagosan szoktak – írja a Science Alert.

Mindez a kutatók szerint azért is lehet áttörés, mert az anyagcsere ezen formája korábban gyógyszeres formában megfoghatatlannak, befolyásolhatatlannak tűnt.

Bahaa Elgendy, a Washingtoni Egyetem vezető kutatója és kémikusa szerint ha a további kutatások eredményesnek bizonyulnak, az olyan terápiás szerek kifejlesztéséhez vezethet, melyekkel a szívelégtelenséget és a neurodegeneratív betegségeket is kezelni lehet.

A kutató hozzátette, mindez azért lényeges, mert az öregedésből, illetve bizonyos betegségekből kifolyólag sokan nem tudnak testmozgást végezni, ez a tabletta pedig rendkívül jótékony hatással lehet rájuk, valamint azokra, akiknek izomsorvadással kell megküzdeniük.

Milliók reménykedhetnek, 2 éven belül jöhet a BioNTech rákgyógyszere

A német cég előrejelzése szerint 2026-ban vezethetik be a piacra a daganatos betegségek ellen fejlesztett első gyógyszerüket. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább >>>