Az idei első negyedévben hosszú idő után újra lassú növekedést mutat az okostelefonok piaca az idei év első negyedében. Azonban a növekedés mértékéről már eltérőek a vélemények: miközben a Counterpoint Research szerint 6 százalékkal, addig az Omdia szerint majdnem 12 százalékkal nőttek az eladások. Az IDC ugyanakkor 7,8 százalékot becsült.

A HWSW cikke megjegyzi, hogy a piackutatók egyöntetű véleménye szerint volt honnan növekedni, mivel a tavalyi év eleje az egyik legnehezebb időszaka volt a globális okostelefon-piacnak. A Counterpoint Research megjegyzi, hogy különösen nagyot erősödött Európa, azon belül is a kelet-európai régió értékesítési volumene, a leggyorsabban azonban az afrikai régió nőtt a Xiaomi, a Honor és a Transsion-hoz tartozó TECNO fellendülésével párhuzamosan.

Az eladások alapján az első negyedévet a Samsung uralta 20 százalékos piaci részesedéssel, melyet az Apple követ 17 százalékos, majd a Xiaomi 14 százalékos részaránnyal. Rajtuk kívül a legjobb ötbe még bekerült a Transsion és az Oppo/Vivo páros is.

Megoldás: így kell olcsón drága telefont szerezni

Bár elsőre azt gondolnánk, hogy a használt mobilpiacon a legolcsóbb készülékekre vadászunk, a valóság ennél sokkal árnyaltabb.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→