A Rejoy közleménye szerint az összes eladott telefont együttvéve a legdrágább készülékeket a 25 és 34 év közöttiek vásárolják, a többi korcsoporthoz képest mintegy 10 százalékkal több pénzt szánnak mobiltelefonra. A 45 és 54 év közöttiek közel harmada átlagosan 120 ezer forint alatt vásárol telefont.

Ezen belül az abszolút legolcsóbb telefonokat a baby boomer generáció tagjai viszik, míg a legnagyobb tudású eszközöket az X generáció képviselői.

A legolcsóbb telefonok között a legnépszerűbb eszköznek a 2020-as iPhone SE bizonyult a használt mobilplatformon, melyet az iPhone 7, az iPhone XS, az iPhone 8 és az iPhone X követett.

A közlemény kitér arra, hogy telefonok hardveres teljesítménye, valamint a szoftveres biztonsági frissítések fontossága miatt érdemes 2018 után piacra dobott készülékeket vásárolni, mivel azokat a gyártók még jó eséllyel támogatják, ugyanakkor erről minden esetben érdemes a gyártó hivatalos felületein megbizonyosodni.

Kiemelik, hogy a nem megbízható piactérről beszerzett használt készülékek esetében előfordulhat, hogy azok nem kártyafüggetlenek, a hálózatfüggetlenítést pedig csak az eredeti tulajdonos tudja elvégezni.

Használt mobil az új dobása ennek a mobilszolgáltatónak

A Magyar Telekom kísérleti jelleggel kezdett el felújított, prémium minőségű telefonokat értékesíteni a Recommerce Group együttműködésével.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->