Jensen Huang, az utóbbi időben elképesztő piaci csúcsokat döntögető Nvidia vezérigazgatója közölte: az úgynevezett általános mesterséges intelligencia akár már öt éven belül megérkezhet.

A Reuters beszámolója szerint Jensen Huang mindezt a Stanford Egyetem legutóbbi gazdasági fórumán fejtette ki, ahol elmondta: még öt év szükséges ahhoz, hogy megvalósuljon a Szilícium-völgy egyik régóta dédelgetett álma, az emberhez hasonlóan gondolkodni képes számítógépek létrehozása.

Jensen Huang azt is hozzátette, a válasz természetesen nagyban függ attól, hogy mit értünk általános mesterséges intelligencia alatt.

Tegyük fel, veszünk minden lehetséges tesztet, amit csak el tudunk képzelni, és ezeket odaadjuk a mesterséges intelligenciának, akkor a szuperszámítógép ezeken a teszteken mind kiválóan teljesítene.

Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy jelenleg a jogi vizsgákon jól teljesít, azonban az olyan speciális orvosi területeken egyelőre megbukik, mint a gasztroenterológia. Öt év múlva azonban ez már úgy véli, a mesterséges intelligencia előtt nem lesz akadály. Egyelőre ami nehézséget okot, hogy a tudósok egyelőre még mindig nem értenek egyet abban, hogy miként írják le az emberi elme működését.

Jensen Huang azt szintén előrevetítette, hogy a chipek is egyre fejlettebbek lesznek, ez pedig korlátozni fogja a szükséges chipek számát.

Új vezér a világ csúcsgazdagjai közt: tudta, mibe kell befektetni

Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója a világ húsz leggazdagabb embere közé kerülhet. Az pedig már biztos, hogy az Nvidia lett a világ negyedik legnagyobb vállalata.

Jensen Huang mesés vagyonáról és meggazdagodásának titkáról ITT írtunk bővebben.