A projekt részeként a következő két évben a vállalat a fővárost is magában foglaló madridi autonóm tartományban felhőrégió adatközpontot hoz létre, míg a keleti országrészben található Aragóniában adatközponti kampuszt kíván a vállalat építeni.

A vállalat közölte, hogy ezzel a két infrastruktúrával biztosítja a vállalat felhőszolgáltatásainak maximális garanciáit és lehetővé teszi, hogy a teljes mesterséges intelligencia megoldásaikat elérthetővé tegyék a spanyol, az európai, valamint a közigazgatási szervek számára.

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök az X közösségi oldalon úgy fogalmazott a Microsoft elnökével való találkozás után, hogy az állami és a magánszektor működésében elengedhetetlen, hogy sikeresen nézzenek szembe a digitális átalakulás kihívásaival.

Az IDC Research Espana elemzése szerint a techóriás adatközpontjainak működése 8,4 milliárd euróval növelheti a spanyol GDP-t 2026 és 2030 között, emellett pedig 69 ezer munkahely megteremtéséhez járulhat hozzá – írja az MTI.

Már most is a mesterséges intelligencián múlik, hogy milyen évünk lesz

Az egyik nagy amerikai befektetési bank szerint idén még tovább emelkedhetnek a tőzsdei árak. Azonban a teljesítmény szempontjából a technológiai cégek lesznek a meghatározók és azon belül is fontos szerepe van az Nvidia-nak. Nem csoda, hogy minden szem a szerdai gyorsjelentésére szegeződik a tőzsdén.