A rendszer a mesterséges intelligencia segítségével teszi lehetővé, hogy sosem tapasztalt érzékenységgel mutassák ki a Lyme borreliosist okozó baktériumok jelenlétét a beteg véréből.

A Lyme Diagnostics közleménye szerint a DualDur teszt Európa legnagyobb Lyme diagnosztikai klinika kutatása által igazolt. Segítségével direkt vizsgálati módszerekkel igazolható a kórokozó jelenléte, és még az immunválasz kialakulása előtt láthatóvá válik a mikroszkóp alatt.

Az új módszerrel jelentősen magasabb diagnosztikai eredményeket értek el, mint a jelenleg használatos, standard módszerekkel.

mesterséges intelligencia élőképen való alkalmazásával vegyítve kevesebb mint 2 perc alatt elvégezhető és kiértékelhető a mikroszkópos vizsgálat.

Bózsik András Pál, a családi cégként működő Lyme Diagnostics Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, büszkék rá, hogy a módszer szabadalma után az automatikus mikroszkópia vizsgálatokban használt egyedi eszköz szabadalmát is bejegyezték.

 

Veszélyes időszak következik: ötödével több fertőzöttet azonosítottak

Tavaly a Nemzeti Népegészségügyi Központ 18 százalékkal több Lyme-kóros beteget regisztrált, a kullancsencephalitiszes esetek száma 79 volt, 25 százalékkal több, mint 2021-ben ebben az időszakban, érdemes az utóbbi betegségre védőoltást kérni.
Bővebben--->