A tinédzser 2022 szeptemberében először a Revolutot, két napra rá pedig az Ubert törte fel.

Ezután később megtámadta a Rockstar Games játékfejlesztő vállalat rendszerét és megfenyegette a cég alkalmazottjait, hogy kiszivárogtatja a még bemutatás előtt álló Grand Theft Auto videojáték forráskódját – írja MTI.

A southwarki koronabíróság arról döntött a fiú megromlott egészségi állapotára tekintettel, hogy hogy 12 vádpontban, három rendbeli zsarolás, két rendbeli csalás és hat számítógépes visszaélés vétségében találta bűnösnek a fiatalt, ítéletet nem hoztak.

A fiú nem először hajtott végre kibertámadást: 2021-ben Nagy-Britannia legnagyobb internetszolgáltatóját, a BT-t, az EE mobilszolgáltatót, 2022 februárjában pedig az Nvidia chipgyártót támadta meg.

Kurtaj tárgyalásával egyidőben zajlott a fiú 17 éves társának tárgyalása is, aki már az eljárás kezdetén elismerte bűnösségét. A két fiatal a Lapsus hackercsoport tagjaként hajtotta végre a támadásokat, ami az utóbbi években több óriásvállalatot megtámadott és üzleti titkoknak minősülő adatokat szivárogtatott ki.

Így készítsd fel gyermeked a biztonságos bankolásra!

Jó dolog önállósítani a gyerekeket pénzügyileg is, de előfordulhatnak olyan esetek, amikor jobb inkább a kézbe venni a dolgokat, még mielőtt valami baj történne. Persze az sem árt, ha a gyermeket már előre felkészítjük a rá leselkedő veszélyekre – főleg, ha a digitális eszközök és megoldások is képbe kerülnek.
Bővebben--->