A Google 25 millió eurót (9,7 milliárd forintot) ajánlott fel arra a célra, hogy segítsen az európai embereknek megtanulni a mesterséges intelligencia használatát.

A technológiai óriáscég a támogatási összeg mellett hétfőn azt is bejelentette a Reuters szerint, hogy a pályázatokat olyan társadalmi vállalkozások és nonprofit szervezetek számára nyitották meg, amelyek segíthetnek elérni azokat, akik a leginkább profitálhatnak a képzésből.

A cég egy sor „növekedési akadémiát” is működtet majd, hogy támogassa az MI-t használó cégeket a vállalataik méretezéséhez, illetve 18 nyelvre bővítette ingyenes online mesterséges intelligencia-képzését.

A kutatások azt mutatják, hogy a mesterséges intelligencia előnyei súlyosbíthatják a meglévő egyenlőtlenségeket – különösen az anyagi biztonság és a foglalkoztatás terén

– mondta Adrian Brown, a Google-nál futó nonprofit rendszert működtető Centre for Public Impact ügyvezető igazgatója.

„Ez az új program Európa-szerte segíti az embereket abban, hogy fejlesszék tudásukat, készségeiket és önbizalmukat a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, biztosítva, hogy senki ne maradjon le” – emelte ki.

A múlt hónapban a Google azt is bejelentette, hogy egymilliárd dollárt fektet be egy Londonon kívüli adatközpont felépítésébe, hogy kielégítse a régióban az internetszolgáltatások iránti növekvő keresletet.