A társaságok egyesülését követően mindhárom szolgáltató előfizetőinek a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. állítja majd ki a számlákat, azonban a változás sem a szolgáltatásokban, sem pedig a számlabefizetésben, vagy az ügyfélszolgálat elérhetőségeiben sem jelent majd változást.

Az Invitel és az I-Tv Zrt. ügyfelei november hónapban részletes tájékoztatást kapnak majd az összeolvadással kapcsolatos fontosabb tudnivalókról. Az I-Tv előfizetők kiszolgálása továbbra is az együttműködő helyi szolgáltatókon keresztül történik.

A leányvállalatok beolvadásának célja a vállalatcsoport belső folyamatainak racionalizálása és költségek csökkentése mellett az ügyfélkiszolgálás hatékonyságának javítása.

„A társaságok egyesülése új integrált szolgáltatások bevezetését teszi majd lehetővé" - mondta Tábori Tamás, a cég ügyvezető igazgatója.

A Digi a magyar vezetékes hang, internet és televíziós műsorszolgáltatási piac második legnagyobb szereplője, a 4iG csoport tagja. Országszerte több mint 1,1 millió előfizetőt szolgál ki, és több mint 2,4 millió bevételt biztosító szolgáltatással (RGU) rendelkezik. A cég 2019 májusában indította mobil telekommunikációs szolgáltatását Magyarországon és 2509 saját tulajdonú bázisállomással rendelkezik.