Thomas Ingenlath, az autógyártó vezérigazgatója szerint, aki nem teljes erővel koncentrál az elektromos autók gyártására, az hatalmas kockázatnak teszi ki magát.

Szerinte a gyártók hatalmas csapdába sétálhatnak bele, ha nem követik a jövő innovációit és nem hisznek az elektromos hajtásláncok, az elektronikai és a szoftveres, valamint az akkumulátorok innovációiban, miközben a vásárlók erre már készen állnak – írja a Totalcar.

Bővebben a témáról:

A vezérigazgató szerint a cégének még jól is jön, hogy sorra letekeri a többi márka az elektromos autókkal kapcsolatos célkitűzéseit, mivel így a piacon több helyet kap, emellett pedig a gyártó prémiummárkának számít, így főként a gazdagokat veszi célba. Ez pedig a Tesla Model 3 és Model Y típusokkal szemben a lap szerint akár még előnyös is lehet.

A lap azonban hozzáteszi, hogy a Polestar sem mutat biztató számokat, mivel kénytelen volt lejjebb konvergálni a célként kitűzött eladási számokat és már a Volvo sem nyújt nekik anyagi támogatást.

Gyújtogatás okozta tűz miatt állt le a berlini Tesla-gyár

Tűz keletkezett kedden az amerikai Tesla autógyár németországi üzemének közelében, aminek következtében a környéken megszűnt az áramszolgáltatás − közölték a német hatóságok kedden.
Ha többre kíváncsi, kattintson ide--->