Fracesca Carlesi szerint, aki decemberben csatlakozott a Revoluthoz, miután Párizs és New York versengeni kezdett az ígéretes pénzügyi startupokért, emiatt az a veszély fenyeget, hogy a munkavállalók egyre inkább elvándorolnak Londonból.

Carlesi a héten csatlakozott az Innovate Finance szakmai szervezet által létrehozott, az Egyesült Királyság legnagyobb fintech cégeit tömörítő új testülethez, hogy startupbarát politikára ösztönözze a brit kormányt – írja a Bloomberg.

A pénzügyi válságot követően London a digitális banki bevezetések élenjárója volt, azonban Carlesi szerint ez az elmúlt két-három évben megváltozott. Ettől függetlenül továbbra is a  Revolut téprképén szerepel egy esetleges tőzsdei bevezetés szempontjából, dacára annak, hogy Nik Storonsky társalapító korábban panaszkodott a brit szabályozásokra, mivel azok szerinte hátráltatják a vállalkozásokat.

A brit vezérigazgató szerint a globális befektetők érdeklődést mutatnak a régióta fintech szcénája iránt, ugyanakkor azt szeretnék ezek a cégek, hogy az itt létrejövő vállalatok úgy fejlődjenek, hogy potenciálisan globális vezető szerepet töltsenek be a későbbiekben a szektoron belül.

Elmondása szerint jelenleg a Revolutnál arra összpontosítanak, hogy megoldják a számviteli, irányítási és kulturális problémákat, miközben harmadik éve várnak az Egyesült Királyság banki engedélyére.

Carlesi és Storonsky is úgy gondolják, hogy a Revolut lehet az egyetlen olyan európai fintech, amely az amerikai techóriások mellett foglalhat helyet. Mint mondta, „a nagy bankok egyike sem tudta meghonosítani azt a koncepciót, hogy egy olyan globális platform legyen, amely minden országban egyedi szolgáltatásokat nyújt. Ez az a kihívás, amelyet a Revolut felvállalt”.

neobankot 2021-ben 33 milliárd dollárra értékelték, és jelenleg 38 országban van jelen. A vállalatnak az Egyesült Királyságban 1200 alkalmazottja és nagyjából 8 millió ügyfele van, világszerte pedig 40 millió felhaszánlója. Legnagyobb befektetői közé tartozik a SoftBank Group Corp. és a Tiger Global Management.

 

Lépjen a Revolut – ezt kéri az MNB

A Revolut betétgyűjtésbe kezdett itthon, a társaság ügyfelei azonban a magyar betétgaranica védőernyőjén kívül maradnak. Ez azt jelenti, hogy az OBA nem fizet egy elszámolási vagy betétbiztosítási probléma esetén. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!