Új szolgáltatást indít a Revolut Mobiltárca néven, ezzel lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy gyorsan pénzt küldjenek külföldre. A gyorsaságot biztosítja például az, hogy elegendő lesz a címzettek másodlagos azonosítóját (például telefonszám vagy e-mail cím) megadni, nem lesz szükség a hagyományos bankszámlaszámra vagy IBAN számra.

„A megoldás megkerüli a hagyományos nemzetközi átutalási rendszereket” – közölte a fintech cég.

Legnagyobb előnye ennek a rendszernek talán az, hogy a mobiltárcák jelentősen csökkentik a hagyományos fizetési módokhoz kapcsolódó potenciális kockázatokat, így például azt, hogy a pénzt rossz számlaadatokra küldi az ügyfél vagy az átutalás összege beragad a bankoknál.

„A pénz hazaküldése sok külföldön élő embernek problémát jelent, ezért fontos, hogy olyan szolgáltatást nyújtsunk, amely ezt leegyszerűsíti, és megkönnyíti a megfizethető és kényelmes nemzetközi pénzátutalásokat” – ezt Akshat Mittal, a Revolut International Payments vezérigazgatója mondta.

Banglades és Kenya sok más országhoz hasonlóan már széles körben alkalmazza a mobiltárcákat a tranzakciók végrehajtására. A fejlesztésnek köszönhetően pedig az Egyesült Királyságban és az európai országok túlnyomó többségében (EGT) élő Revolut-ügyfelek is tudnak már gyorsan utalni ezekre a helyekre, de a lista tovább fog bővülni a jövőben – emlékeztetett a társaság.

A szolgáltatás árazása Kenyára vonatkozóan 0,75 százalék, míg Bangladesbe történő utalás után 0,2 százalékos jutalék fizetendő. Ez a költség azonban legalább 1 angol fontba kerül, ami a cikk írásakori árfolyamon számolva 451 forint.