A korábbi híreszteléssel ellentétben az Arena Mallban csak idén nyitják meg az új üzletet. A Primark új üzlete Budapesten május 28-án, kedden 10 órakor nyitja meg kapuit a vásárlók előtt. A cég közlése szerint több mint 3100 négyzetméternyi területet foglal magában az új üzlet.

A nyitás mintegy 180 munkahelyet teremt Magyarországon.

A régióban szinte már csak Magyarországon nem volt üzlete az üzletláncnak. Idén már öt éve, hogy a Primark piacra lépett a közép-kelet-európai régióban, és 2019 júniusában megnyitotta első üzletét a szlovéniai Ljubljanában. A divatlánc jelenleg öt piacon 12 üzletet működtet: Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A budapesti nyitás mellett a Primark folytatja terjeszkedési terveit a közép- és kelet-európai térségben: a következő egy évben a romániai Temesváron, a csehországi Prágában és a lengyelországi Bydgoszczban nyit üzleteket – írja a Világgazdaság.

Maciej Podwojski, a Primark közép-kelet-európai vezetője úgy fogalmazott, hogy: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Primark híres és megfizethető árú divatját most először a magyarországi vásárlók számára is elhozhatjuk májusban. 2023 januárjában jelentettük be piacra lépési szándékunkat, és már alig várjuk, hogy hamarosan megnyissuk kapuinkat”.

Arról is beszámoltunk, hogy a budapesti üzlethez már egy ideje toborozzák az új munkaerőt, a korábban meghirdetett pozíciók betöltéséhez elengedhetetlen volt az angol nyelvtudás.

Csalók élnek vissza a Primark nevével

A hivatalos üzlet megnyitása előtt már jóval korábban a Primark nevében különböző csaló oldalak jelentek meg, ahol a cég termékeit hirdették meg. 

„Aggodalommal töltenek el bennünket a hamis webhelyekről szóló hírek, és azt tanácsoljuk a vásárlóknak, hogy ne osszák meg személyes adataikat ismeretlen harmadik felekkel az interneten. Magyarországon jelenleg nincs weboldalunk, és nem kínálunk Primark-termékeket harmadik félen keresztül online értékesítésre” – közölte a Vg.hu-val a vállalat. 

fast fashion cég azt is közölte, hogy a Primark-termékeket kizárólag a következő hónapokban megnyíló budapesti üzletben lehet majd megvásárolni.