Megnyitotta első pénztáros nélküli boltját az Aldi kiskereskedelmi üzletlánc Greenwichben, ahol ugyanazokat a termékeket kínálják, mint egy hagyományos élelmiszerüzletben.

A korhatáros termékek, mint például az alkohol árusítását önkiszolgáló módon pedig egy speciális arcfelismerő rendszer alkalmazásával oldották meg – írja a Trademagazin.

A boltban elhelyezett csúcstechnológiás kamerarendszer figyeli a vásárlókat, és az általuk kiválasztott termékeket is nyomon követi. Amikor a vásárlók távoznak, a rendszer automatikusan elkészíti a számlát, így a vásárlás gyors és gördülékeny. A vásárlóknak az Aldi Shop&Go alkalmazást kell letölteniük és regisztrálniuk ahhoz, hogy beléphessenek az üzletbe.

Az Aldi már hónapokkal ezelőtt tesztelte az üzletet saját munkatársaival, hogy biztosítsa a rendszer zökkenőmentes működését.

Magyarországon is jön a pénztáros nélküli Aldi? 

Ugyanakkor az Aldi idén januárban azt válaszolta az Economx kérdésére, hogy az üzletlánc itthon egyelőre változatlanul ellenáll, és hazai boltjaiban egyelőre nem alkalmaz önkiszolgáló kasszákat. Hogy miért? Az Aldi szerint a kasszáknál dolgozók náluk gyorsan és hatékonyan végzik munkájukat, így a vásárlóknak nem kell sok időt a fizetéssel tölteniük.

A kereskedelmi vállalat ettől függetlenül természetesen folyamatosan követi a piaci trendeket és a fogyasztói igényeket.

A magyar pénztárosok munkáját már „elvette" az önkiszolgáló kassza

Akárcsak számos ágazaté, a hazai kiskereskedelem digitális forradalma is megállíthatatlan, amelynek egyik leglátványosabb megnyilvánulási formája az önkiszolgáló kasszák térhódítása. A nagy hazai üzletláncok osztották meg lapunkkal az önkiszolgáló kasszákkal kapcsolatos eddigi pozitív és negatív tapasztalataikat, illetve azt, hogy e téren milyen jövőbeli tervekkel rendelkeznek.

A részletekről ITT írtunk bővebben.