Wegovy elhízási elleni gyógyszert gyártó Novo Nordisk felülmúlta a Tesla piaci értékét, miután a friss korai vizsgálati adatok pozitív eredményeket mutattak az új kísérleti gyógyszer hatékonyságát illetően.

A dán vállalat részvényei csütörtökön rekordmagasságot értek el és 8 százalékkal emelkedtek, miután a cég közölte, hogy az amikretin hatóanyagú tablettájának I. kísérleti fázisában részt vevők 12 hetes használat után 13,1 százalékos súlycsökkenést értek el.

A Novo Nordisk piaci tőkeértéke a FactSet adatai alapján 604 milliárd dollár, míg a mögötte helyet foglaló Tesláé 569 milliárd dollár.

A gyógyszergyártó cég riválisa, az Eli Lilly ennél is többet, 741 milliárd dollárt ér – írja a CNBC.

A vállalat részvényeinek csütörtöki drasztikus emelkedése arra világít rá, hogy hogy még tovább tarthat a hónapok óta tartó ralija, mivel a befektetők egyre érdekeltebb a fogyókúrás gyógyszerekben és azok lehetséges alkalmazásaiban.

Az amikretin II. fázisú vizsgálatát az év második felében kezdődik el, melynek eredményeit várhatóan 2026 elején közlik. Ezután a III. és a IV. fázisú vizsgálatok kezdődnek, melyek akár még évekig is eltarthatnak.

Martin Holst Lange, a Novo fejlesztési vezetője pénteken ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy ha minden a várakozásoknak megfelelően alakul, akkor még ebben az évtizedben megjelenhet a készítmény a piacon.

Méltó vetélytársa lelhet a Novo Nordisk

A dán Zealand Pharma részvényei mintegy 32 százalékkal emelkedtek, miután kiderült, hogy sikeres a májbetegségre használatos készítményük, és már az elhízás kezelésére szánt gyógyszerük is tesztelés alatt áll.
Ha többre kíváncsi, ide kattintva olvashat tovább--->