A készítményt potenciális konkurenciaként emlegetik a fogyókúrás gyógyszerek piacán. A survodutid gyógyszer a második vizsgálati fázisában a kutatásbna részt vevők 83 százalékánál mutatott pozitív eredményeket olyan májgyulladások esetében, amelyet a felesleges zsírsejtek okoznak.

A gyógyszer immáron bizonyítottan hatásosnak számít és jelenleg öt darab harmadik fázisú klinikai programban zajlik a tesztelés a túlsúlyos és elhízott páciensek körében – írja a CNBC.

A vállalat részvényei a hír hatására, az elhízás elleni gyógyszerek felvirágzása közepette, 32 százalékkal emelkedtek. Jelenleg azonban továbbra is a szintén dán Novo Nordisk Európa legértékesebb cége, miután az Ozempic és a Wegovy fejlesztésével foglakozó gyógyszergyárt a befektetők felértékelték.

Elemzők szerint a jelneleg alulértékelik a Zealand Pharma kulcsszerepét elhízás elleni gyógykezelés kibontakozódó hullámában. A Boehringer Ingelheim német társfeltaláló gyógyszergyár szerint a készítményt a lehető leggyorsabban fejlesztik tovább a májbetegségekre és a kapcsolódó állapotokra vonatkozóan. A vállalat jelenleg a survodutid klinikai fejlesztését végzi és finanszírozza.

Milliárdos üzlet: növelik egy elhízás elleni szer termelését

A Novo Nordisk hivatalosan is engedélyt kapott arra, hogy bővítse a Wegovy nevű, népszerű elhízás elleni gyógyszer gyártásának kapacitását.
Ha többre kíváncsi, kattintson ide--->