Mindig is nehéz volt felülmúlni a Bosszúállók: Végjáték című film bevételeit, ám nagyon úgy tűnik, hogy a pénteken mozikba kerülő Galaxis őrzői: Vol. 3 című film nagy eséllyel a Marvel Moziverzum történetének egyik leggyengébb nyitóhétvégéjét produkálta.

A kezdeti előrejelzések szerint a film 75-80 millió dollárral nyitott volna hazai viszonylatban, de ezek a számok az elmúlt hetekben 60-65 millió dollár közé zsugorodtak – írja az NBC News.

A Comscore adatai szerint 2011 óta egyetlen MCU-film sem nyitott ilyen alacsony tartományban.

Az egyetlen film, amely 60 millió dollárnál alacsonyabban nyitott, a 2008-as Hihetetlen Hulk, amely 55 millió dollárt hozott a konyhára.

„A Marvel kasszasikerlistája gyakorlatilag páratlan, a címek mélysége és szélessége, a megdöbbentő számú rekord, a rajongók elismerése és a puszta bevételtermelő erő elképesztő” – mondta Paul Dergarabedian, a Comscore vezető médiaelemzője.

A szakember hozzátette, hogy

sajnos a számtalan spinoff, folytatás és univerzum mind a nagy-, mind a kisképernyős változatokban, valamint az időnként nem egyértelmű marketingüzenet vegyes kritikai és rajongói reakciókat eredményezett, így a Marvel néhány legutóbbi nagyvásznas produkciója csalódást keltő bevételi eredményeihez vezetett".

Az iparág szereplői egyre nagyobb egységben hangsúlyozzák, hogy a MCU-nak stratégiát kell változtatnia, ha a jövőben is kiemelkedően eredményes szeretne maradni a piacon.

 

Kiderült, mennyit fizet budapesti albérletéért Angelina Jolie

A színésznőt nem érintik mélyen a fővárosi ingatlanárak, Buda egyik legszebb régiójában bérel lakást irdatlan pénzért. Bővebben --->