Sam Altman arról beszélt, hogy ezen közösség tagjai kényelmetlenül, korlátozva érzik magukat a közelmúlt eseményei miatt. Az iszlám hitet követő dolgozók az esetleges megtorlástól vagy karrierlehetőségeik elvesztésétől félve nem beszélnek tapasztalataikról. – írja a Reuters. 

ChatGPT fejlesztéséről ismert cég vezetője csütörtökön az X–en (korábbi nevén Twitter) közéttett bejegyzésében arról beszélt, hogy különösképpen a palesztin, de a muszlim és arab dolgozók is feszélyezve érzik magukat. Sam Altman sürgette a technológiai iparban dolgozókat, hogy kezeljék empátiával az közösség iszlám hitet követő tagjait. 

Bejegyzésére válaszul egy X felhasználó arról érdeklődött, hogy mit gondol a zsidó közösség hasonló tapasztalatairól. 

Úgy vélem hogy an antiszemitizmus jelentős és egyre növekő probléma a világban. Iparágunkban sokan kiállnak mellettem, amit értékelek, azonban a muzulmánok esetében ebből lényegesen kevesebbet látok.
– válaszolta Sam Altman. 

A háború kezdetét követő két hónapban az iszlámgyűlölet és elfogultság által motivált incidensek száma 172 százalékkal nőtt. 2023 október 7 és december 7 között 337 százalékkal nőtt az antiszemitizmus ösztönözte konfliktusok száma.  

Durván beleszállt a ChatGPT tulajdonosába az amerikai médiaóriás

A The New York Times szerzői jogok megsértése miatt perelte be az OpenAI-t és a Microsoftot.Bővebben ––>