Google 2023 januárjában 12 ezer alkalmazottat, azaz a munkavállalói 6 százalékát bocsátotta el. A leépítés elsősorban a mérnöki és hardwerekkel foglalkozó munkavállalókat érintette. Sundar Pichai vezérigazgató szerint az elbocsátások oka, hogy a vállalatnak ambiciózus céljai vannak, ezek realizálásához teremtenek kapacitást. 

A múlt évi tömeges leépítés után a Google 2,1 milliárd dollárnyi munkavállalói végkielégítést és kapcsolódó költséget számolt fel.

Az érintett dolgozók 60 napos értesítési idővel és 16 hetes végkielégítési időszakkal számolhattak, amely minden egyes Google-nál eltöltött év után két héttel hosszabbodott. A függőben maradt bónuszok és szabadságok is kifizetésre kerültek. 

Az óriásvállalat 86,3 milliárd dollár bevételt jelentett a múlt év negyedik negyedévében, amely az előző évhez képest 13 százalékos növekedést jelent. Éves szinten 9 százalékkal, 307,4 milliárd dollárra nőtt a profit – írja a Business Insider.

Sundar Pichai szerint ahhoz, hogy a vállalat a produkált növekedést ellensúlyozni és táplálni tudja, a jelenlegitől eltérő „gazdasági valósághoz” vettek fel munkatársakat. 

Jól érzi: valóban egyre haszontalanabb a Google kereső

Egy friss tanulmány szerint a keresőt teljesen elárasztották a spamek.