A Booking holding (NASDAQ: BKNG) második negyedéves bevételei felülmúlták az elemzők becsléseit, ami jól mutatja, hogy a magasabb repülőjegy- és szállásárak ellenére is erős a kereslet az utazások iránt – jelentette a Bloomberg és a Reuters a cég negyedéves tőzsdei jelentésére hivatkozva.

A számok alapján megerősödik az a vélemény, amely szerint az óriáscégnek nincsenek pénzügyi gondjai és technikai nehézségek állnak a mögött, hogy egyre nagyobb késéssel utalja át tartozását a szállásadók számára. Ennek ellenére a cég magatartása és transzparens kommunikáció hiánya súlyos kérdéseket vet fel.

A Booking online szállásportál közölte, hogy a bevétel 27 százalékkal 5,46 milliárd dollárra nőtt, meghaladva az elemzők 5,17 milliárd dolláros átlagos előrejelzését.

A második negyedév összes bruttó foglalása, amely magában foglalja az ügyfelek által lefoglalt összes utazási szolgáltatást a lemondások nélkül, 15 százalékkal 39,7 milliárd dollárra nőtt, ami meghaladja az elemzők 38,1 milliárd dolláros várakozását.

Booking.com 37,62 dolláros második negyedéves EPS-ről számolt be, ami 8,75 dollárral jobb a 28,87 dolláros elemzői becslésnél. A negyedéves bevétel 5,46 milliárd dollár volt, szemben az 5,16 milliárd dolláros konszenzusos becsléssel – adott hírt róla a Spabook, hogy a június végével zárult negyedévben lefoglalt szobaéjszakák 9 százalékkal nőttek a tavalyi évhez képest, míg a bruttó utazási foglalások 15 százalékkal ugrottak meg. 

Ezek az erős tendenciák júliusban is folytatódtak, és jelenleg készülünk a harmadik negyedévben várhatóan rekord nyári utazási szezonra

– mondta Glenn Fogel vezérigazgató egy nyilatkozatban. Ugyanakkor egy szót sem ejtett arról, hogy a pénzügyi sikereket halmozó cég június vége óta nem fizeti ki a szállásadók egy jelentős része felé a felhalmozódott tartozását.

Hízik a Booking.com tartozási botrány: csődbe viszi a magyar szállásadókat

Ez mára ellehetetlenítette a megélhetésünket és a további vendégek fogadását – fakadt ki a Napi.hu-nak az egyik nemfizetési ügyben érintett hazai szállásadó. Bővebben --->