A folyamat jelenleg ott tart, hogy az állami tulajdonú dél-afrikai vasúti társaság, a Transnet már egy dokumentumot is közzétett, amely részletezi a folyamat működését, ahogy hamarosan a piaci cégek is birtokba vehetik a dél-afrikai állami monopóliumot, a vasutat.

A részletes tervezetet pedig április 1-jén fogják nyilvánosságra hozni, a magánvonatok pályára állítása pedig a vasúti társaság szerint az év második felében már meg is kezdődik – értesült a Bloomberg.

A Transnet 21 232 kilométeres hálózata Afrika vasúti pályáinak mintegy 85 százalékát teszi ki, az elhanyagolt karbantartás és a rossz cégvezetés miatt azonban a szállított áruk és nyersanyagok, például a szén és a vasérc mennyisége az elmúlt öt évben 226 millió tonnáról mintegy 150 millió tonnára esett vissza.

A Transnet lépése és az általa közzétett dokumentum része annak az átfogó tervnek, amelyért Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök hivatala a felelős, és amelynek célja, hogy mielőbb hatékonyan rendbe tegyék az ország nehézségekkel küzdő vasúti és kikötői logisztikai rendszerét. Ennek az egyes számú koncepció pedig az, hogy teret adnak a magántőkének egy eddig állami monopóliumnak számító területen.

Miért akar hirtelen mindenki a vasútba fektetni?

A nagysebességű vasúti közlekedés iránti kereslet virágzik Európában. Az utazók egyre inkább keresik a rövid távú légi járatok és a zsúfolt autópályák gyors, fenntartható alternatíváját. De van egy probléma: a kereslet sok útvonalon meghaladja a kínálatot. A vonatok tele vannak, az árak pedig gyakran az egekbe emelkednek, így sok utazó marad a kevésbé környezetbarát közlekedési módoknál.

A részletekről ITT írtunk bővebben.