"A lefoglalt orosz gyártmányú katonai megsemmisítő eszközök között - "Dongó" aeroszolos rakétavetők, "Okhota" típusú, és más az 1997-es ottawai egyezmény által tiltott gyalogsági aknák - voltak" - áll az SZBU jelentésében a 112 ukrán portál szerint.

A vizsgálati anyag szerint a titkosszolgálat feltárta, hogy a fegyveresek modern orosz fegyvereket használnak a kelet-ukrajnai ukrán csapatok ellen. Az azonosított repeszminták és videóbizonyítékok szerint nagy kaliberű többcélú  RPG-32 "Barkas" gránátvetőket is használtak, amelyek csak az orosz hadsereg számára elérhetők. 

Ezenkívül a Luhanszki területen az SZBU tisztjei egy Zanos rakétavetős gránát elemeit találták meg, amelyet az Orosz Föderációban gyártottak. Ezeket a szakadárok az ukrán állások ellen, a Popasnaja város közelében kirobbant tűzharcokban vetették be.

Az orosz fegyverek lefoglalt mintadarabjai bekerültek az SBU nyomozói által Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 1. része 258. cikke (terrorista cselekmény) és 1. része 438. cikke (háborús törvények és szokások megsértése) alapján indított büntetőeljárás anyagába.

Az Orosz törvényhozás, a Duma engedélyezte az úgynevezett Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok részére történő fegyverszállítás lehetőségét - jelentette ki Jurij Svetkin, a Duma védelmi bizottságának elnökhelyettese korábban, vagyis már a Kreml nem titkolja, hogy szállít fegyvereket a szakadároknak.