Az elnökjelölt ismét nyilatkozott a témában a CNBC-nek, és amikor Elon Muskról kérdezték, azt mondta, hogy a milliárdost nagyra tartja, és személy szerint neki is sokat segített elnöksége idején, de az elektromos autózás jelentőségében nincs köztük egyetértés – írja a Zöld Pálya.

SZERINTE MINDEN HAJTÁSTECHNOLÓGIÁNAK EGYENLŐ FELTÉTELEKET KELL BIZTOSÍTANI,

valamint hozzátette, hogy az elektromos autók nem visznek túl messzire egy töltéssel, drágák, ráadásul Kínában készülnek.

Árháború közepette dobja piacra első elektromos autóját a Xiaomi

A világ egyik legnagyobb okostelefon-gyártója tízmilliárd dolláros befektetéssel a világ öt legnagyobb autógyártója közé kíván kerülni.
Részletek ITT.

Az elnökaspiráns mindezt azzal egészítette ki, hogy az amerikai elektromos hálózat nem képes támogatni az átállásban gondolkodó gyártók által diktált tempót, és úgy vélte, hogy a teljesen elektromos meghajtás nem megvalósítható.

Donald Trump kritikusai viszont azzal érvelnek, hogy ha az olaj ára egyszer felszökik, és az ország lemaradásban lesz elektromobilitás szempontjából, az hosszútávon is lejtmenetbe állíthatja a gazdaságot, és az Egyesült Államok komoly hátrányba kerülhet világpiaci versenytársaival szemben.