"A tűz az éjszaka folyamán nem terjedt tovább az alkalmazott jelentős eszközöknek köszönhetően" - közölte a helyi prefektus szombaton egy Twitter-bejegyzésben – jelenti a Reuters.

Az Európa több helyéről érkező erősítések segítettek a helyi tűzoltóknak a lángok leküzdésében, amelyek kedd óta pusztítanak a franciaországi Gironde régió erdeiben, és 10 ezer embert kényszerítettek otthonaik kiürítésére. A tüzet a szél és a perzselő, akár 40 Celsius-fokos (104 Fahrenheit) hőmérséklet is szította az elmúlt napokban.

Franciaország délnyugati részét már júliusban is sújtották a tüzek, amelyek több mint 20 ezer hektárnyi erdőt pusztítottak el, és csaknem 40 ezer embert kényszerítettek ideiglenesen otthonából.

Az egymást követő hőhullámok idén nyáron Európa-szerte erdőtüzeket okoztak, rávilágítva az éghajlatváltozás által az iparra és a megélhetésre jelentett kockázatokra. tovább olvasd.

Szombat éjjel várhatóan viharok söpörnek végig Franciaországon, amelyek leviszik a hőmérsékletet és súlyos időjárási figyelmeztetést adnak ki.