Az Apple évek óta először kínál akár 500 jüan (70 dollár) kedvezményt legújabb iPhone-jaira Kínában, amely lépés fokozza a telefon iránti kereslet csökkenésével kapcsolatos félelmeket – írja a Bloomberg.

Az akció január 18-tól 21-ig tart a holdújévi vásárlási szezon előtt, és körülbelül 5 százalék árcsökkenést jelent a vásárlóknak.

A lépés egybeesik Kínában a helyi márkák, különösen a Huawei növekvő népszerűségével, valamint azokkal a rendeletekkel, amelyek megtiltják a külföldi eszközök használatát egyre több államilag támogatott ügynökségnél és cégnél.

Az elemzők szerint az iPhone 15 sokkal rosszabbul fogy Kínában, mint az elődje: a Jefferies brókercég arra figyelmeztetett, hogy a 2023-as iPhone-eladások 30 százalékkal estek vissza, miután a Huawei bemutatta a Kínában gyártott processzorral szerelt Mate 60-as sorozatot.

Az idei holdújév előtti kedvezmények az iPhone 13-tól az iPhone 15 Pro Max-ig mindenre kiterjednek, az amerikai óriásvállalat például akár 800 jüannal is olcsóbban kínálja a MacBook Air gépeket.

 

 

 

Óriási üzlet a telefon-újrahasznosítás: mindenki kaszálhat vele

A magyarok vásárlók a tavalyi év utolsó negyedévében 26 százalékkal többet költöttek felújított készülékekre, mint egy évvel korábban. A legtöbben Iphone-t vagy Samsung márkájú készüléket vettek.