Suzuki Vitarákat kapnak a magyar tájegységi fővadászok, akik idén január 1-től látják el feladataikat a módosított vadászati törvény szerint - derül ki a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) oldalára feltöltött szerződésből.

A Magyar Suzuki Zrt. 57 darab 1,6-os benzines, összkerékhajtású GL+ felszereltségű autót szállít. Egy ilyen kocsi bruttó listaára jelenleg 5,5 millió forint, de a vadászok járművei jelentős kedvezménnyel érkeznek: bruttó 4,8 millió forintos árban egyeztek meg regisztrációs adóval együtt. Erre jön még egy 33 ezer forintos forgalomba helyezési költség.

A KEF összesen bruttó 275,3 millió forintot fizet az autókért. A pénzt a kormány egy tavaly őszi határozatban biztosította, amikor 300 millió forint szabadított fel a 2017-es költségvetésből a vadászok eszközbeszerzéseire.

Új közszolgálati tisztviselők

A módosított törvény szerint a szakminiszter a tájegységi fővadászokon keresztül látja el a fenntartható és szakszerű vadgazdálkodással és vadvédelemmel összefüggő feladatokat. A vadászok januártól szakirányítási és szaktanácsadási feladatokat látnak el, a pozíció betöltésének feltétele a szakirányú felsőfokú végzettség és az 5 éves szakmai tapasztalat.

A vadászati törvénytervezet hatásvizsgálati lapja 1,4 milliárd forintos költségvetési hatással számol 2018 végéig. Az Index.hu korábbi cikke szerint a vadászok távcsöveket, fegyvereket, formaruhát, GSP-t és telefont is kapnak, nem beszélve - a portál számítása szerinti - havi bruttó 490 ezres fizetésről.

A mostani autóbeszerzési tenderen a Suzuki mellett a Porsche Hungaria Kft. is indult.

Skodákkal újít az FKF

Nemrég a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. is sikerrel zárt egy 55 darabos autóbeszerzést, amelynek összértéke a forgalomba helyezéssel, illetékekkel, regisztrációs adóval együtt bruttó 351 millió forint. Ezt a szerződést egyedüli ajánlattevőként a Palota Automobil Kft. nyerte, amely Skodákat szállít a cégnek.

Az FKF új Skodái
TípusDarabszám
Fabia Ambition 1,2 Tsi (90 LE)11
Fabia Ambition 1,2 Tsi kombi (90 LE)8
Rapid Ambition 1,2 Tsi (110 LE)10
Octavia Ambition 1,4 Tsi DSG (150 LE)4
Octavia Ambition 1,4 Tsi DSG kombi (150 LE)2
Yeti Ambition 1,4 Tsi 4X4 (150 LE)20
Összesen55
Forrás: fkf.hu

A közterület fenntartó a felhívást tavaly november végén tett közzé, a tenderen csak a nyertesnek kihirdetett cég indult.