Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közös akarat és a közös teherviselés tette lehetővé, hogy a rezsidíjak brutális emelkedése miatt átmenetileg bezárni kényszerülő barlangfürdő újra megnyithassa kapuit - mondta a pénteki újranyitáskor Veres Pál, Miskolc polgármestere.

A helyi önkormányzat vállalta, hogy az átmeneti zárvatartás melletti rezsidíjhoz, egyéb költségekhez szükséges 100 millió forinton túl további 22 milliót biztosít az újranyitáshoz, a miskolci turisztikai vállalkozások képviselői pedig szándéknyilatkozatban rögzítettek, hogy több mint 20 millióval járulnak hozzá a fürdő nyitvatartásához. Amíg a vállalt összeget előteremtik, addig az önkormányzat a válsághelyzet kezelésére létrehozott városvédelmi alapból előlegezi meg a 20 milliós részvállalásukat - áll az önkormányzat közleményében.

Az összefogás harmadik eleme a kormányzati szerepvállalás lenne a fürdő nyitvatartásában – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalta, hogy egy szintén legalább 22 millió forintos hozzájárulás biztosítása érdekében közvetít és párbeszédet kezdeményez a kormányzattal - közölte az önkormányzat. (Például Székesfehérvár önkormányzatát kisegíti a kormány a Csitáry uszoda november-decemberi nyitvatartásának finanszírozásában - ezt a polgármester jelentette be pénteken.)

Drágultak a jegyek

A barlangfürdő jegyárai péntektől átlagosan 671 forinttal emelkedtek a szezonos időszak belépőihez képest, az Aquaterápia részleg gyógyászati szolgáltatásokhoz kapcsolódó árai átlagosan 188 forinttal, a wellness szolgáltatások díjai 1090 forinttal nőnek. Bérletek vásárlása esetén, átlagosan 2610 forinttal változik az ár - írta a Miskolci Fürdők Kft.-re hivatkozva a boon.hu.

Egy felnőtt, időkorlát nélküli belépő 6850 forintba kerül a barlangfürdőbe, egy gyereké 5050 forintba. Az időkorlát nélküli családi belépő 14 400 forint október 28-tól.