paksi bővítésen alvállalkozóként jelen levő magyar cég a Magyar Építőknek eljutott információi szerint az autópályák esetében sem szokványos mennyiségű anyagok kell szakszerűen kezelni.

Duna Aszfalt a leendő 6-os blokkot érintő munkafázisban a talajvíz szintjéig, azaz mínusz 5 méteres mélységig hajt végre földkiemelést, ezt megelőzően pedig az 5-ös blokknál szintén hasonló mélységig végzik el a munkát, számos élőkészítés kíséretében.

A beszámoló szerint 27 darab tehergépkocsi szolgálja ki a 15 darab munkagépet, folyamatos, több mint 50 fős humánerőforrással, műszaki irányítás mellett. A munkák során 600 ezer köbméternél is több földmennyiséget termelnek ki.

Kiemelik, hogy a legnagyobb kihívások tekintetében kulcsfontosságú lesz a munkálatok első fázisában szerzett tapasztalat. Hozzátették, a munkát az is bonyolította, hogy „rendkívül magas szintű, összehangolt és szervezett munkára, illetve logisztikára van szükség.”

 

Negyven erőgép szállta meg a paksi építési területet

Rendkívül összehangolt kivitelezésre és logisztikára van szükség a Paks II. beruházás most zajló építési projektjében, ahol a Duna Aszfalt mellett több társaság is jelentős gépparkkal dolgozik.
Bővebben--->