Az autópályák esetében sem szokványos mennyiségű anyagot kell szakszerűen kezelnie a Duna Aszfalt Zrt.-nek a Paks II. beruházás jelenleg is zajló munkálataiban – derült ki a paksi bővítésen alvállalkozóként jelen levő magyar cég információiból. A hazai mélyépítés piacvezető társasága a 6-os blokk szeptemberben elkezdett földmunkáiról számolt be részletesen – írja a Magyar Építők.

Több mint 40 tehergépkocsit és munkagépet mozgatnak a helyszínen.

Ebben a munkafázisban a Duna Aszfalt a leendő 6-os blokknál az alapozási munkagödör talajvíz szintig, azaz -5 méteres mélységig történő földkiemelését hajtja végre, 27 tehergépkocsi, 15 munkagép több mint ötven fős csapat dolgozik, műszaki irányítás mellett. Hozzátették, a szerződés ezen szakaszában 600 ezer köbmétert meghaladó földmennyiség kerül kitermelésre és kezelésre. A földanyagot az erre kijelölt átmeneti lerakóterületen helyezik el ideiglenes jelleggel.

Kiemelik, hogy a szerződésben vállaltak határidőre történő teljesítéséhez elengedhetetlennek tűnik a korábbi kivitelezésen megszerzett tapasztalat, mely során a Duna Aszfalt Zrt. kiváló minőségben, határidő előtt fejezte be a szerződésben vállalt feladatát.

A munkánkat bonyolította az is, hogy rendkívül magas szintű, összehangolt és szervezett munkára, illetve logisztikára van szükség, miután egyidőben több kivitelező társaság is dolgozik ezen a munkaterületen, amelyek hasonló nagyságrendű gépparkkal látják el a rájuk bízott feladataikat.

 

Hozzátették, a területen kiemelt munkavédelmi és biztonsági szabályok vannak érvényben, melyek további megoldandó feladatok elé állítják a kivitelezőket.

Aláírták Paks 2 módosított szerződését

Aláírták a paksi bővítés kivitelezési szerződésének módosítását. Szijjártó Péter szerint ezzel lezárult a projekt előkészítési szakasza. Bővebben >>>