A magyar vendéglátás dinamikus fejlődése, a sikeres hazai és külföldi szereplések, a minőségi magyar alapanyagok mind hozzájárultak ahhoz, hogy a vidéki Magyarország is felkerült a gasztronómia világtérképére, ma már országszerte kiemelkedő kínálattal találkozhatunk. Ennek is köszönhető, hogy a Michelin mostantól nem csak budapesti, hanem vidéki éttermeket is értékel - olvasható a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményében.
Hatalmas megtiszteltetés, hogy az idei évben már az egész országot lefedő kalauzt (National selection of Hungary) készít a Michelin. Hálásak vagyunk, hogy éttermeink, séfjeink részesei lehetnek ennek a kiemelt figyelemnek és megbecsülésnek – mondta a bejelentés kapcsán Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.
Magyarország jelenleg 20 Michelin kitüntetéssel (csillaggal vagy tányérral) rendelkezik, ami új vidéki felfedezettel vagy felfedezettekkel tovább bővülhet. A National selection of Hungary kiváló országimázs-építő lehetőség is, melynek köszönhetően még több gasztroturista érkezhet majd Magyarországra.
Legolvasottabb
Most érkezett: katonai drónok támadtak Zelenszkij gépére, áttörték a légtérzárat
Idegesítő problémát orvosolna a kormány: új szabályok jönnek az EESZT időpontfoglalásban
Egyre több településen lesznek rosszul a gyerekek a férges csokimikulástól
Meghökkentő felszólítással állt elő Trump: visszakéri a fel nem robbant bombáját
Szakértő: ha Orbán Viktor így folytatja, csak a félelem marad utána
Sokak rémálma válhat valóra: minden jel arra mutat, hogy a legrosszabbra kell készülnünk
Éber volt a hatóság: tonnaszámra kellett lefoglalni a húst a határon
Cicások figyelem: brutális szigor jön, teljesen megváltozik az állattartás
Felkavaró beszédet tartott a Nobel-díjátadó előtt Krasznahorkai László: a ma angyalai áldozatok, akiket a világ kegyetlensége tett tönkre